Digitale schoolborden

Vanaf 21 augustus 2008 werken we in een aantal groepen met digitale schoolborden.

Netwerk

Op de Regenboog werken we met ingang van september 2009 met Station to Station. Met de invoering van dit concept is ook de volledige infrastructuur van ons netwerk vernieuwd aan de normen van deze tijd. Station to Station zorgt voor het technische beheer van ons netwerk.

Digitaal pesten

Pesten via internet

Pesten is van alle tijden. Schelden, schoppen en slaan. Net doen alsof iemand niet bestaat of iemand uitlachen. Tegenwoordig is daar een nieuwe vorm bijgekomen: pesten via internet. Onder jongeren komt deze manier van pesten steeds vaker voor. Ze sturen anonieme dreigmailtjes. Ze plaatsen foto’s van elkaar op Internet met vervelende teksten. Ze schelden elkaar via MSN bijvoorbeeld uit. Ook steeds meer kinderen op de basisschool worden daarmee geconfronteerd.

Veel kinderen vinden pesten via internet grappig. Maar dat wordt anders als het hen zelf overkomt. In dit artikel leest u een aantal tips om pesten via internet te voorkomen of aan te pakken.

Tips voor ouders

1. Zet de pc op een centrale plek in huis. Zo heeft u beter zicht op wat uw kinderen op de computer aan het doen zijn.

2. Zorg dat u zelf weet wat de kinderen op internet doen. Kijk mee met chatten, MSN-en, surfen, zoeken op het internet.

3. Praat regelmatig met uw kinderen en hun vrienden en vriendinnen over internet. Wat doen ze? Wat maken ze mee? Hoe vinden ze dat? Maak het bespreekbaar en ga niet direct internet verbieden bij calamiteiten.

4. De beste tips krijgt u van andere ouders. Zij lopen ook tegen vragen of problemen aan. Misschien hebben zij al een oplossing gevonden. Kijk bijvoorbeeld eens op: www.mijnkindonline.nl of www.ouders.nl of www.pestweb.nl .

(bron: GGD)