GRONINGEN – Basisschool de Regenboog in Bedum en het Alfa-college in Groningen hebben woensdag 15 april het officiële startsein voor de leerafdeling gegeven. Per schooljaar doorlopen tussen de tien en vijftien deelnemers van het Alfa-college deze nieuwe vorm van leren in de praktijk. De eerste deelnemers zijn al aan de slag. De pilot start met de opleidingen onderwijsassistent en sociaal pedagogisch werk. De leerafdeling is mede tot stand gekomen door kenniscentrum Calibris, dat leren in de praktijk stimuleert.

Voor basisschool de Regenboog in Bedum is de leerafdeling met het Alfa-college een welkome aanvulling. Directeur R. Aeilkema zegt hierover: “De deelnemers bieden voor ons meer ‘handen’ in de klas. Dit geeft een kwaliteitsverbetering in het onderwijs. Er is zo meer tijd voor de kinderen in de klas.”

Voor de deelnemers die bij het Alfa-college in het derde jaar van hun opleiding zitten, is de combinatie van theorie en praktijk aantrekkelijk. De leerafdeling is bedoeld voor deelnemers van de opleidingen onderwijsassistent, sociaal pedagogisch werk en op termijn ook voor helpende welzijn. Docenten van het Alfa-college begeleiden de deelnemers binnen de basisschool. Daarvoor is een speciale ruimte ingericht.

Voor een stageplaats meld je je bij het Alfacollege of onze opleider in de school Rien van der Wel. Je ontvangt dan een intakeformulier